Hivatalosan is döntött szerdán az ORTT: koncessziós szerződést írhatott alá a két új rádióadót működtető Advenio és FM1 Zrt. A frekvenciáját elvesztő Sláger Rádió pereskedni fog.

Az országos kereskedelmi rádiók -tervezett nevükön a Klassz és a Neo – hét éves szerződést kötöttek a Országos Rádió és Televízió Testülettel (ORTT), melynek értelmében a Sláger Rádió 87 százalékos lefedettségű hullámhosszát az FM1, míg a Danubius 67 százalékos sávját az Advenio kapja. A testületet Szalai Annamária fideszes delegált, a pályázókat pedig a két társaság vezérigazgatója, Pakots Zsolt és Kádár Tamás képviselte a megállapodás során.

Az ORTT a múlt hét szerdán, Fideszes, KDNP-s, MSZP-s tagok egyhangú jóváhagyásával döntött a két hullámhossz odaítéléséről, ám határozatukat csak most hozták nyilvánosságra. Az új szerződéssel frekvenciát veszített a Danubius és a Sláger Rádió is -utóbbi azonban pert indított a médiahatóság döntése miatt, és Fővárosi Bíróságtól a szerződéskötés megtiltását kérte. A testület döntését korábban az MDF és az SZDSZ részéről is kritizálták; Kóka János, a liberálisok frakcióvezetője még vizsgálóbizottság felállítását is kérte az ügyben, kezdeményezését azonban a nagy pártok nem fogadták el.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

A bejegyzés trackback címe:

https://neofm-klassz.blog.hu/api/trackback/id/tr331498120

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi a közös a Jobbikban és a Magyar Dolgozók Pártjában 2009.11.07. 21:04:16

Szociológiai karakterükben, retorikájukban és a keleti Nagy Medvéhez fűződő viszonyukban is megegyeznek. A Jobbik szociológiai karakterét hasonlítom össze a bolsevik típusú kommunista pártokéval.   A Jobbik és a bolsevik típusú pártok k...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása